Het heilige hert van Cambuur

Het was een kind van de nabijgelegen basisschool, die de dominee van de Agneskerk wees op de aanwezigheid van het Cambuur logo in de kerk. Het jongetje kreeg een rondleiding door de kerk en herkende in het familiewapen van de Cammingha’s, de stichters van Leeuwarden, meteen het rode liggende hert in goud en riep enthousiast: ‘zijn jullie ook al fan?!’ Het vertrekpunt van een theatrale zoektocht naar meer mogelijke verbanden tussen de Agneskerk en SC Cambuur.
In processie beweegt het publiek zich door de kerk op weg naar het grasveld onder de toren. Hier ontvouwt zich een beeldverhaal over roots, religie en voetbal. It woanskip klinkt uit het kerkorgel, het rode hert komt tot leven en de Cammingha’s herrijzen op het groene strijdveld van de gedeelde geschiedenis. Een verrassend theaterevent op locatie door de drie jonge makers van theatercollectief Skoft & Skiep met de communities van Goutum en SC Cambuur.

M.m.v. Agneskerk Goutum, Basisschool Wiarda, SC Cambuur, Dorpsbelangen Goutum, Dorpsfeest Goutum, Dorpshuis Ien en Mien, De Kûle, Kaatsvereniging Yn ’e smoute fan de Goutumer Tsjerke, Dameskoor Eigenwijs, Toneelvereniging Krap bij Kas, Mannenkoor GSBK. Concept & regie: Skoft&Skiep

Meer informatie: skoftenskiep@gmail.com 
zo 10 jun 20:00 - 21:30 Goutum - Ien en Mien
Voordat u bestelt attenderen wij u op het volgende:
Wilt u Tryater steunen om door te gaan met het ontwikkelen van Fries(talig) theater? Word dan Freon. Als Freon  krijgt u korting op de (meeste) voorstellingen. De Freonebijdrage is € 20,- (geldig voor twee personen).

Klik hier  om u aan te melden als Freon. Na uw aanmelding kunt u direct kaarten met Freonekorting bestellen.

Bent u al Freon of wilt u geen Freon worden, ga dan hieronder verder met uw bestelling.

N.B. Tryater faciliteert de kaartverkoop voor Het heilige hert van Cambuur. Dit is geen Tryatervoorstelling en voor deze voorstelling is de Freonekorting dan ook niet van toepassing.


ACTIECODE
Kaartsoort
Entree Het heilige hert van Cambuur€ 20,00